Правителството ще обсъди и приеме решение за временна забрана за внос на храни

...
Правителството ще обсъди и приеме решение за временна забрана за внос на храни
Коментари Харесай

Кабинетът приема днес временна забрана за внос на храни от Украйна

Правителството ще обсъди и приеме решение за краткотрайна възбрана за импорт на храни от Украйна, като се изключи артикули, които минават директно през територията на България и имат последна дестинация други страни. 

Това обяви служебният министър председател Гълъб Донев в началото на днешното постоянно държавно съвещание. 

„ Основната причина е, че през последната година, обратно на замисъла за т. нар. коридори на солидарността, обилни размери храни останаха в страната и разстроиха съществени производствено-търговски вериги. Ако тази наклонност се резервира и даже се усили, което е изцяло действително след въведените аналогични забрани от други страни, е допустимо да се стигне до извънредно тежки последствия за българския бизнес “, изясни той. 

По думите му държавното управление не можело да допусне това и било насила да одобри, " защото виновните европейски органи към момента обмислят съответен отговор на променените условия, до които доведоха коридорите на солидарността “.

Страната ни разчитала на това „ Брюксел да чуе и разбере позициите “ на страните членки България, Полша, Унгария и Словакия и да премисли позицията си. 

„ Нека не забравяме, че правилото на взаимност е еднообразно използван към всяка страна, която страда или търпи някакъв тип загуби. България остава солидарна с Украйна, само че банкрутите на българските селскостопански производители с нищо няма да допринесат за нейната идея “, сподели още Донев. 
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР